A modern orvoslás vívmányait, gyógyászati eszközeit, lehetőségeit nem vonhatjuk kétségbe, hiszen a védőoltások sok betegséggel szemben védelemet nyújtanak, életet menthetnek, de azért ha egy kicsit nyitott szemmel járunk, láthatjuk, hogy nemcsak egy-két beteg lézeng a kórházak folyosóin, hanem napjainkban sok a gyógyítandó ember, akik ugyan nem halnak meg egyik napról a másikra, a kezeléseknek köszönhetően, de ennek az az ára, hogy életük végéig gyógyszereket kell szedniük.

Bizonyos esetekben szükség van orvosi, gyógyszeres beavatkozásra, de ha jobban odafigyelnénk magunkra, és az öngyógyító képességeinkre, a gyógynövényeink erejére, könnyebben meg tudnánk előzni a betegségeket.

A természetgyógyászok legnagyobb feladata, hogy rávezessék, újra megtanítsák az embereknek az öngyógyító képességeiket, hiszen minden egyes rosszullét, kellemetlen tünet, betegség, egy kódolt üzenet a lelkünktől, hogy valami nincs rendben odabent velünk.

Az 1400-as évek végén, Svájcban született Paracelsus orvos, csillagász, természettudós, vezető okkultista, aki alkimista is volt, tudta, hogy miként kell mély kapcsolatot kialakítani a belső Énnel, mikor egy betegség okát szeretnénk kideríteni.

Paracelsus úgy gondolta, hogy a betegségek többségének hátterében az áll, hogy az emberek idővel eltávolodnak Istentől, vagyis a lelkük hitétől, ami ha kellőképpen erős, akkor a test nem betegszik meg egykönnyen. Ezen kívül Paracelsus még hátra hagyott 4 okot, ami megbetegíthet bennünket, így érdemes ezekre odafigyelni. Íme, a lista.

1. Mérgek

Azok a mérgek, toxikus anyagok, amelyeket nem lehet eltávolítani a fizika és kémia törvényei szerint, képesek betegségeket előidézni, Ehhez az kell, hogy a páciens emésztésserkentő lépéseket tegyen, és ezzel párhuzamosan, pedig a lelki megtisztulást is el kell kezdje.

2. Lelki “összetevők”

Mindenkinek vannak erősségei, gyengeségei, ami pontosan a lelki összetevők miatt alakul ki. Ahhoz, hogy azonosítsuk ezeket a hiányosságokat, a lelkünk mélyéről kell a felszínre hozni a félelmeinket, hogy szembe nézhessünk velük, és le tudjuk győzni őket, így a betegségek kialakulásának esélye is csökkenthető.

3. Természet