Már gyakorlatilag mindent kipróbáltál, de a kilók még mindig csak gyarapodnak, ahelyett, hogy csökkennének? Vajon miért nem sikeresek az erőfeszítéseid?

Elárulunk néhány okot, amelyek meglepő módon szintén okozhatnak súlygyarapodást.

A vas lehet a bűnös
A vassal kapcsolatban jellemzően arról szokott szó esni, hogy túl keveset fogyasztunk belőle, ezért hiánybetegség alakul ki, ami vérszegénységgel és fáradtsággal jár. Nos, van az a helyzet is, hogy valaki túl sokat fogyaszt belőle, ha napi rendszerességgel sok húst és belsőséget eszik meg. Ennek következtében nő a vasbevitel, amely növeli a szervezetben az éhséghormon szintjét. Emiatt éhesebbek leszünk és többet eszünk annál, mint amire valóban szükségünk volna.

Kapcsolati gondok
Legyen az baráti-, munka-, rokoni- vagy párkapcsolat, komolyan rá tudja nyomni a bélyegét az ember mindennapjaira, ha valamilyen konfliktushelyzet áll fenn két ember között. Jobb, ha minél hamarabb megoldást kerestek a problémára, ugyanis egy tanulmány szerint a kapcsolati konfliktusok miatt a szervezetben az éhséghormon szintje meg tud emelkedni, ennek pedig már tudjuk, hogy mi lehet a következménye. Valljuk be, senki nem ette még degeszre magát salátával és párolt hússal, amikor lelki mélypontra jutott.