A kávé az egyik leginkább energizáló dolog és majdnem mindenki issza is. Lehet, hogy nem tudtad, de a kávé az egyik legnépszerűbb összetevő a szépségiparban.

Csak nézd meg, hogy hány szépségápolási termék tartalmaz koffeint. Ha ezt ilyen széles körben alkalmazzák, akkor te miért ne használhatnád a természetes állapotában?

 

# 1 Minimalizálja a narancsbőrt

Nem számít, hogy mennyit mozgunk vagy, hogy milyen vékonyak vagyunk, a cellulitisszel mindannyian meg kell küzdenünk. A kávés testradír itt jön a képbe, mivel a hámlasztó és masszírozó hatása együtt dolgoznak a vér áramlásának serkentéséért és a bőr selymességének kialakításáért.

# 2 Segítség a bőrrák kivédésében

Egy publikált tanulmány eredményei szerint az napégésnek kitett részeket kávéval kezelve megvédhetjük a bőrünket a napsugárzás okozta károsodástól. A kutatók azt találták, hogy a lokálisan alkalmazott koffein molekuláris szinten segít megelőzni bizonyos bőrrák típusok kialakulását.

# 3 Csökkenti a szem alatti puffadást

A szem alatti sötét karikák és az allergia, a folyadék visszatartás és / vagy az alváshiány által okozott puffadás gyakori szépséghiba. Ahhoz, hogy megszabadulj tőle, vigyél fel hűtött kávéőrleményt az adott területre és hagy ott 10 percig. Ezután öblítsd le. A kávé gyulladáscsökkentő, érösszehúzó hatása csökkenti a szem alatti duzzanatot.

# 4 Hámlasztás

A kávézaccot hámlasztóként is használhatod az elhalt bőrhámsejtek eltávolítására. Keverj olívaolajat és cukrot a kávézacchoz a tökéletes testradírért. Alkalmazd a bőrödön, finoman dörzsöld be vele, hogy simává és puhává varázsolja azt.