Egyes kutatások szerint az éjszaka folyamán nagyon hatékonyan lehet fogyni, sőt, van akinek jobban bevált ez a módszer, mint a bármilyen más fogyókúra.

Andrew Raposo, híres edző sikeresen alkalmazta magán ezt a módszert, de akkor még nem gondolta, hogy másokon is segíteni fog. Andrew testvére hosszú időn keresztül súlyproblémákkal küzdött, hiába diétázott, és edzett, semmi sem segített rajta.

Egy bizonyos kor után már sokkal könnyebben felkúsznak ránk a plusz kilók, és az akár cukorbetegséget is okozó hasi zsírtól nagyon nehéz megszabadulni. A nők esetében 40 éves kor körül lelassul az anyagcsere, és a különböző hormonális változások hatására sok esetben elhízás alakul ki.

Andrew Raposo testvére, Amy orvosai azért aggódtak, hogy túlsúlya miatt számos betegség, mint pl. 2-es típusú cukorbetegség, stroke, vagy szív-és érrendszeri problémák is veszélyeztethetik az egészségét. Amy számos diétát kipróbált már, de egyik hatására sem sikerült lefogynia. Míg egy nap, testvére hatására úgy döntött, hogy változtatni fog étkezési szokásain, és minden vacsorára csak pulykahúst fog fogyasztani.