Booking.com

Egyre több embertől, különösen nőktől lehet hallani, hogy hajproblémákkal küzdenek. Vagy túl vékonyszálú, vagy túl töredezett, vagy túl száraz, vagy túl zsíros a hajkoronájuk. Ezért sokan igyekeznek különböző megoldásokat találni, így megfestik, hajpakolásokat próbálnak ki, van aki póthajjal teszi dúsabbá haját, mások igyekeznek takargatni.

Ma egyre inkább kezdik kerülni az emberek a különböző kémiai adalékanyagokkal dúsított samponok, balzsamok, zselék, viaszok használatát, és meglepetésre ezek hiánya sokszor csodákra képes, hiszen a haj újra visszanyeri természetes szépségét.

Egy riporterlány saját magán végzett kísérletet, megpróbálta egy időre kerülni ezeket a vegyi összetevőket tartalmazó hajápolási szereket. Most azt olvashatják, hogy a lány milyen alternatív megoldással próbálkozott.

„Amikor elkezdtem szódabikarbónás pakolással mosni, és utána almaecettel öblíteni a hajamat, egy hónapig kellett ezt a technikát alkalmaznom, de ma már nem tudok leállni vele, és ez már hat hónapja így van. Az egész úgy kezdődött, hogy a szerkesztőm szólt, hogy benne lennék-e egy kis kísérletben, ami arról szólna, hogy egy hónapon keresztül semmiféle kémiai vegyszert tartalmazó sampont nem használhatok. Egy kolléganőm is csatlakozott a kísérlethez, de hamar feladta. Én kitartóan használtam a szódabikarbónát, kondicionálóként pedig az almaecetet. Nem is mertem álmodozni ilyen eredményről, a változás felől mindenki érdeklődik. A hajam egyre egészségesebb és könnyebben kezelhető, nem zsírosodik olyan gyakran, ezért elég csak 4–5 naponta megmosnom. Sokkal lágyabb, fényesebb és nem is töltődik fel annyira elektromosan. Két alkalommal használtam természetes kivonatokat tartalmazó sampont, de megbántam: a hajam kemény és töredezett lett, és két nap alatt bezsírosodott. Szeretem a sampon nélküli hajápolást. Hat hónap alatt csak egy adagnyi szódabikarbónát használtam el és egy fél üveg almaecetet. Nincs többé üres samponos flakon a fürdőszobámban, és a hajápolási termékek, dobozók, spray-ek, habok sem hiányoznak.” – nyilatkozta a lány.


Lapozz a következő oldalra a cikk folytatásához a hirdetés alatt, de ha nem több oldalas, akkor csak nézd meg további cikkajánlatunkat! Köszönjük, hogy itt vagy!