Booking.com

Bármelyik arcbőr típust nézzük, mindenik faggyút termel, melynek szerepe, hogy egy védőréteget képezzen a bőr számára, a környezeti hatásokkal szemben.

Ha az arcbőr tisztításához kevésbé kíméletes szereket használunk, a bőrünket, nagy valószínűséggel a neki megfelelő mennyiségű faggyú nélkül hagyjuk. A kereskedelemben kapható szappanok fokozott használata, többet árthat bőrünknek, mint amennyit használna.

Miért használjunk olajat a tisztítás során víz helyett?

Az olajjal történő arclemosás során, alaposan eltávolíthatjuk a baktériumokkal, sminkkel szennyezett faggyút az arcunkról, anélkül, hogy bőrünk veszítene vitalitásából.

Hogyan tegyük?

· Öblítsük le arcunkat langyos vízzel és egy érdes törülközővel törüljük szárazra.

· Öntsünk a tenyerünkben egy kevés olajat és masszírozzuk át vele az arcunkat és a nyaki tájékot.

· Alaposan masszírozzuk át a kényesebb területeket, mint a T vonal vagy az arcunk, és tegyük mindezt kb. 5-10 percen át. Ezzel serkentjük a vérkeringést is, ugyanakkor segít az arcizmok ellazításában.

· Áztassunk egy törülközőt langyos vízben, csavarjuk ki, tegyük az arcunkra és hagyjuk ott kihűlni, hogy összehúzhassa a bőr pórusait.

· Majd a törülközővel tisztítsuk le arcunkról az olajat.

· Végül átöblíthetjük arcunkat hideg vízzel, hogy teljesen bezáródjanak a pórusaink.


Lapozz a következő oldalra a cikk folytatásához a hirdetés alatt, de ha nem több oldalas, akkor csak nézd meg további cikkajánlatunkat! Köszönjük, hogy itt vagy!